Nieuws

Belastingzaken

Procedure oninbare vordering

Vanaf 2017 is de procedure vereenvoudigd voor oninbare vorderingen

Betaalt een klant uw factuur niet meer of maar gedeeltelijk, en is het zeker dat de factuur niet meer betaalt gaat worden. Dan hebt u aan de Belastingdienst btw betaald die u niet heeft ontvangen. De btw kunt u bij oninbare vorderingen terug vragen bij de belastingdienst.

De regel is als volgt:

De belastingdienst ziet een vordering als oninbaar als de vergoeding 1 jaar na het verstrijken van de betaaldatum nog niet is voldaan aan u.

De regeling geldt ook als een andere ondernemer de vordering heeft overgenomen.

Ontvangt u de factuur later geheel of gedeeltelijk, dan moet u over dat deel de belasting als nog af dragen

Voor vragen neem gerust contact met ons op

Personeel

Stapsgewijs wordt het minimumjeugdloon afgeschaft, stukloon verandert

Wetswijziging per 01-06-2017

Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft door de belastingdienst vanaf 21 jaar. Nu geldt het minimumloon vanaf 23 jaar, straks zal deze leeftijd worden aangepast naar 22 jaar en de volgende stap is naar 21 jaar. Het loon van de leeftijdscategorie 18, 19 en 20 jaar stijgt mee om te voorkomen dat de leeftijd een rol gaat spelen bij het aannemen van mensen.

Ook gaan ze het stukloon bepaling aanpassen: betaling op die basis blijft mogelijk, maar de werknemers verdienen tenminste het minimumloon

 

Belastingzaken

Wijziging pensioen in eigen beheer

Wetswijziging per 01-06-2017

Bent u een directeur-grootaandeelhouder (DGA) en heeft u in uw eigen onderneming een pensioen reservering opgebouwd ? Dan u dit straks niet meer doen omdat de regeling wordt afgeschaft. U krijgt wel de mogelijkheid om uw opgebouwde pensioen via een regeling af te kopen om zo in eigen beheer opgebouwde vermogen vrij te maken.

Wilt u dat liever niet dan mag u de pensioenopbouw om laten zetten in een oudedagsverplichting.

Wilt u meer informatie of advies inzake pensioen in eigen beheer neem dan gerust contact met ons op.

administratie

Minimumloon voor DGA start-up

Nieuwe wetswijziging vanaf 01-01-2017

Als u een directeur grootaandeelhouder (DGA) van een startende BV bent. Dan mag u de eerste 3 jaar alleen het wettelijke minimumloon verdienen. Hierdoor houd u meer geld over om te investeren in uw groei. Voorheen was u verplicht zich te houden aan het minimum dga salaris